viernes, 13 de julio de 2012

Feministes de Catalunya presenta la Carta Oberta al Conseller Ferran Mascarell


Imatge cedida per Kim Manresa
 (Gemma Lienas, Lluïsa Julià i Mª Àngels Cabré)

Dimarts dia 10 de juliol va tenir lloc a l’ATENEU BARCELONÈS la presentació de la Carta oberta al Ferran Mascarell que amb el títol PER UNA CATALUNYA PARITÀRIA ha promogut el nostre Grup de Cultura.

Va comptar amb l'assistència de gairebé 40 persones, entre les quals hi havien representats de la premsa, representants d’associacions de dones com ara Clásicas y Modernas (Associació per a la Igualtat  de Gènere en la Cultura), CIMA (Asociación de Mujeres Cineastas y de Medios Audiovisuales) i MAV (Mujeres en las Artes Visuales), i un bon grapat de signant de la carta.

Lluïsa Julià va fer la presentació, Gemma Lienas va parlar de Feministes de Catalunya com a coordinadora de la nostra plataforma i Mª Àngels Cabré, representant del Grup de Cultura, va fer un resum de les intencions de la carta i de les propostes que l'acompanyaven. Va cloure l’acte la lectura que l’actriu Montse Alcoverro va fer tant la carta com de la llarga llista de noms de dones que l’han subscrita.

Al dia següent, 11 de juliol, el Grup de Cultura va lliurar la carta al Conseller de Cultura Ferran Mascarell. La carta anava acompanyada d’un document amb xifres i propostes concretes, així com de les 200 signatures, a les qual es va afegir el suport d’una quinzena d’associacions. Va ser l’oportunitat de transmetre-li la nostra seriosa preocupació per la desigualtat existent a Catalunya en els diferents àmbits culturals.

El Conseller es va mostrar molt receptiu, com esperàvem del seu talant dialogant, i ens va assegurar que encarregaria l'informe amb les dades exactes de la nostra situació, que és el primer pas que li demanem per poder instar l’Administració a prendre mesures per reparar una realitat a aquestes alçades injustificable i que confiem que aviat comenci a albirar un futur millor.
Adjuntem més informació:

-Accés a tots els articles i notícies publicades, en aquest Enllaç




No hay comentarios:

Publicar un comentario