jueves, 15 de mayo de 2014

#Entrevista: Betlem Cañizar, Coordinadora de Caladona #FeminismeSegleXXI

Betlem Cañizar


Una tarda a @Caladona...

Us presentem en aquesta nova entrevista a Betlem Cañizar, Coordinadora de Caladona una dona amb una gran experiència professional en la gestió cultural i com a experta en gènere i polítiques d'Igualtat. És premi extraordinari de Llicenciatura en Humanitats per la UAB, i  Postgrau en Gènere i Igualtat d’Oportunitats per la UAB entre d'altres...

Durant l'entrevista, la Betlem ens parla sobre els diversos grups de feministes que hi participen en aquest espai dinàmic, de creació de pensament, d'intercanvi d'experiències, idees i projectes com d'activisme combatiu, motor de petits canvis que tots sumats, ben aviat veurem com transformen la realitat, de fet, ja ho estan aconseguint en el seu dia a dia... 

Caladona és un ecosistema de participació transversal, una confluència de talents en femení, que enriqueixen la convivència amb una nodrida diversitat de valors, posicions, maneres de fer i visions de futur. 

Us plantegem l'entrevista com una forma de saber més sobre aquesta necessària i extraordinària "casa" dels feminismes. 



Per a qui no la conegui Caladona és un espai de trobada i relació entre dones i grups de dones, obert a la participació i a les propostes de les dones que ho desitgin. És un espai físic, però, sobretot, simbòlic, un lloc d’experiències polítiques, de reflexió i producció de pensament.

Una dels seus tresors és el Centre de Documentació, amb un fons especialitzat en el moviment feminista. 

Caladona també és coneguda per ser un punt de referència en l'organització de campanyes reivindicatives en defensa dels drets de les dones. Actualment, té en marxa la Campanya avortament lliure i gratuït i participa en la #vagadetotes, una iniciativa sorgida des de diferents espais feministes i a la que s’hi estan sumant dones diverses, de totes les edats i amb bagatges activistes, laborals i personals diversos. La vaga de totes està prevista pel proper 22 d'Octubre del 2014. (#22O)

Esperant que sigui del vostre interès, aquí teniu el vídeo de l'entrevista 



Entrevista Betlem Cañizar, Coordinadora de Caladona from Feministes de Catalunya on Vimeo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario